Getty Images
Een gevulde courgette maken is makkelijker dan je denkt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 4 tomaten
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels tomatenpuree zonder zout
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 200 gram volkoren macaroni
- 250 gram champignons
- peper
Bereiding
- Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Hak de tofu heel klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
- Bak de pijnboompitten mee.
- Voeg 2 lepels tomatenstukjes, het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en de tofu toe en bak dit even mee.
- Vul de courgettes met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan.
- Meng de rest van de tomatenstukjes met 100 ml water en schenk dit bij de courgette in de pan.
- Laat de courgette met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Bak de champignons met wat peper in de rest van de olie gaar en schep ze op de macaroni. Geef de gevulde courgette met tomaat erbij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
665kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum