Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Getty Images

Een lekker en gezond recept om van te smullen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 1 ui
  • 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli, doperwtjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • ½ dl halfvolle yoghurt
  • (6 takjes koriander)

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Pel de ui en snijd 1 helft in snippers.
  3. Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in ca. 30 minuten.
  4. Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes.
  5. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
  8. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  9. Roer de yoghurt door de groentecurry.
  10. Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. Geef de linzen er bij.

Ingrediënten over?

Amandelen:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
450 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum