Getty Images
Een lekker en gezond recept om van te smullen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde linzen
- 1 ui
- 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli, doperwtjes
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel currypasta
- 1 teentje knoflook
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- ½ dl halfvolle yoghurt
- (6 takjes koriander)
Bereiding
- Was de linzen.
- Pel de ui en snijd 1 helft in snippers.
- Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in ca. 30 minuten.
- Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes.
- Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Roer de yoghurt door de groentecurry.
- Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. Geef de linzen er bij.
Ingrediënten over?
Amandelen:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
450 milligram
Bron
- Voedingscentrum