Probeer dit heerlijke vegetarische hoofdgerecht gemaakt van groentes en lasagnebladen. Een heerlijk gerecht voor als u gasten aan tafel hebt.
hoofdgerecht bereiding 1 uur
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
2 el pijnboompitten
200 g kwark
50 g zure room
1 handje gesneden peterselie (bewaar enkele takjes voor de garnering)
2 el boter
2 el bloem
400 ml melk
nootmuskaat
8 lasagnebladen
1 gesneden courgette
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
2. Snijd de paprika’s in vieren, maak ze schoon en leg ze op een ingevette bakplaat met de huid aan de bovenkant. Zet ze onder de grill totdat de huid gaat bubbelen en zwart wordt. Neem ze uit de grill en bedek ze met een vochtige doek. Laat ze afkoelen en verwijder dan de huid.
3. Bak de pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin zijn. Meng ze met de kwark, de zure room en de gesneden peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
4. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
5. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje van de saus met daarop een laagje lasagnebladen. Breng een laagje kwarkmix aan, voeg de paprika’s en de gesneden courgettes toe en herhaal de bovengenoemde stappen tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje kwarkmix.
6. Plaats 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin van kleur is. Garneer de lasagne met een paar plukjes peterselie.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten!