Getty Images
Veel groente op een hartige bodem.
Aantal personen
6
Bereidingsduur
35 minuten + 35 minuten oventijd
Ingrediënten
- 4 geroosterde en ontvelde oranje paprika’s
- 4 geroosterde en ontvelde rode paprika’s
- 4-5 eetlepels olijfolie
- 750 gram tomaten, ontveld, ontpit en grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- zout en peper
- 2 theelepels fijngesneden tijm
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier
- 2-3 eetlepels fijngesneden basilicum of bladpeterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snijd de paprika’s in lange repen van circa 1 centimeter breed.
- Verhit 2-3 el olie en bak hierin de tomaten 20 minuten, tot het vocht verdampt is.
- Voeg de knoflook, zout, peper, tijm en chilipeper toe en laat het mengsel nog 10 minuten stoven tot de saus wat dikker is.
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 45 bij 20 centimeter en 3 milimeter dik.
- Snijd aan elke kant een reep deeg van 11 centimeter bij 2 centimeter van de deeglap en plak deze repen met wat water op de rand van het deeg vast, zodat er een opstaande rand ontstaat.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik de deegbodem in met een vork.
- Klop de eidooier los met 1 theelepel water en bestrijk het deeg hiermee.
- Bak de deegbodem 10 minuten in het midden van de oven op 210 °C. Schakel dan de oven terug naar 190°C.
- Verdeel het tomaatmengsel over de deegbodem en verdeel hierover de repen paprika.
- Bestrijk de paprika heel dun met olie en bak de taart nog 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
- Strooi voor serveren de basilicum erover.