Genieten van een heerlijke mosselmaaltijd: gegarandeerd succes met dit eenvoudige mosselrecept met witte wijn. Het recept is voor 2 à 3 personen.
Ingrediënten
- Nodig:
- Zak mosselen van 2 kg
- 2 uien, 1 grote winterpeen
- 1 dikke prei
- bosje krulpeterselie
- versgemalen zwarte peper
- 2 glaasjes witte droge wijn
Bereiding
Leg de mosselen in een bak water en maak ze schoon. Laat ze een tijdje liggen.
Snijd de groenten in grove stukken. Neem een grote pan. Doe er een flinke scheut olijfolie in. Laat de olie heet worden. Voeg de uien toe, laat 1 minuut bakken. Voeg vervolgens de winterpeen en prei toe. Laat 2 minuten meebakken.
Verwijder dichte en kapotte mosselen en haal de gapers eruit. Stort de mosselen in de pan en schep om. Maal de peper boven de mosselen. Voeg de wijn toe. Laat de kook er flink over en schep om. Voeg peterselie toe. Nogmaals de kook erover en schep om. Als de mosselen openstaan, zijn ze gaar.
Lekker met zelfgemaakte friet en een groene salade met tomaten. Bij de mosselen kunt u een verse knoflooksaus maken (roer 3 eetlepels mayonaise en 6 eetlepels Turkse yoghurt door elkaar. Voeg 2 tenen uitgeperste knoflook toe (of naar smaak)