Getty Images
Zoet, zout, dubbelzout - we zijn er gek op, drop! Zelf drop maken is best eenvoudig.
Ingrediënten:
• 150 gram zoethout, in stukjes van 1 cm
• 3 theelepels stroop of bruine suiker
• ½-1½ theelepel salmiakpoeder
• 2 blaadjes gelatine
• 3 theelepels bloem
Bereidingswijze
- Breng het water met de stukjes zoethout met 250 ml water aan de kook en laat 5 minuten koken (pas op dat het niet overkookt).
- Schenk het zoethoutwater door een zeef in een ander pannetje en laat inkoken tot 50 ml.
- Zet het vuur laag, los de stroop of bruine suiker op in het zoethoutwater en voeg de salmiak toe (½ theelepel voor gewone drop, 1½ voor zoute).
- Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
- Maak intussen een papje van de bloem met 3 eetlepels water.
- Voeg aan het kokende zoethoutwater de gelatine en het bloempapje toe. Blijf roeren, er mogen geen klontjes ontstaan en het mengsel brandt snel aan.
- Is het dropmengsel glad en gebonden, giet het dan op een vel ingevet aluminiumfolie of in vormpjes en laat enkele dagen uitharden
Eet smakelijk!
Bron
- ah.nl