Hoe maak je drop?

drop maken met salmiak
Getty Images

Zoet, zout, dubbelzout - we zijn er gek op, drop! Zelf drop maken is best eenvoudig.

Ingrediënten:
• 150 gram zoethout, in stukjes van 1 cm
• 3 theelepels stroop of bruine suiker
• ½-1½ theelepel salmiakpoeder
• 2 blaadjes gelatine
• 3 theelepels bloem

Bereidingswijze 

  1. Breng het water met de stukjes zoethout met 250 ml water aan de kook en laat 5 minuten koken (pas op dat het niet overkookt). 
  2. Schenk het zoethoutwater door een zeef in een ander pannetje en laat inkoken tot 50 ml. 
  3. Zet het vuur laag, los de stroop of bruine suiker op in het zoethoutwater en voeg de salmiak toe (½ theelepel voor gewone drop, 1½ voor zoute).
  4. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water.
  5. Maak intussen een papje van de bloem met 3 eetlepels water.
  6. Voeg aan het kokende zoethoutwater de gelatine en het bloempapje toe. Blijf roeren, er mogen geen klontjes ontstaan en het mengsel brandt snel aan.
  7. Is het dropmengsel glad en gebonden, giet het dan op een vel ingevet aluminiumfolie of in vormpjes en laat enkele dagen uitharden

Eet smakelijk! 

Auteur 
Bron 
  • ah.nl