Geniet van dit heerlijke hoofdgerecht van kalkoenborst met gebakjes van rodekool. Heerlijk gerecht voor de winterdagen.
hoofdgerecht
bereiding 60 minuten
voor 4 personen
250 g mirepoix van fijngesneden wortel, ui, selderij en spek
1 l rode wijn
1 kruidentuiltje
1 gesnipperde ui
1 appel
100 g boter
500 g snippers rodekool
2 el bruine suiker
2 el azijn
2 blaadjes laurier
150 g kalkoengehakt
4 aardappelen in blokjes
1 el gehakte peterselie
100 g gebakken spekjes
1 el blanke instantroux
nootmuskaat
Voor het garnituur:
door bloem gehaalde en gefrituurde uiringen
takjes tuingroen
2. Stoof de mirepoix in dezelfde pan. Doe met het vlees in een overvaste pan, overgiet met de wijn, voeg het kruidentuiltje toe. Bak 20 minuten in de oven op 220°C. Verlaag de temperatuur tot 160°C en gaar 40 minuten verder, onder deksel. Draai het vlees regelmatig om.
3. Stoof de uisnippers en de geschilde en in stukjes gesneden appel in een klontje boter. Doe, als de uien glazig zijn, de rodekool, de suiker, de azijn, de laurierblaadjes, peper, zout en nootmuskaat erbij. Laat onder een deksel zachtjes gaar koken.
4. Laat wat afkoelen, meng het gehakt erbij en doe in beboterde bakvormpjes. Zet 25 minuten bij het vlees in de oven.
5. Bak intussen de aardappelblokjes mals in boter, breng op smaak met peper en zout en doe er de peterselie en de aangebakken spekblokjes bij.
6. Haal het vlees uit de pan, zeef de saus. Bind lichtjes met 1 eetlepel instantroux en een klontje koude boter.
7. Schik op warme borden zoals op de foto. Garneer met de gefrituurde uiringen en takjes tuingroen.
bereiding 60 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kalkoenborst op been250 g mirepoix van fijngesneden wortel, ui, selderij en spek
1 l rode wijn
1 kruidentuiltje
1 gesnipperde ui
1 appel
100 g boter
500 g snippers rodekool
2 el bruine suiker
2 el azijn
2 blaadjes laurier
150 g kalkoengehakt
4 aardappelen in blokjes
1 el gehakte peterselie
100 g gebakken spekjes
1 el blanke instantroux
nootmuskaat
Voor het garnituur:
door bloem gehaalde en gefrituurde uiringen
takjes tuingroen
Bereidingswijze:
1. Bak het vlees aan in boter, kruid.2. Stoof de mirepoix in dezelfde pan. Doe met het vlees in een overvaste pan, overgiet met de wijn, voeg het kruidentuiltje toe. Bak 20 minuten in de oven op 220°C. Verlaag de temperatuur tot 160°C en gaar 40 minuten verder, onder deksel. Draai het vlees regelmatig om.
3. Stoof de uisnippers en de geschilde en in stukjes gesneden appel in een klontje boter. Doe, als de uien glazig zijn, de rodekool, de suiker, de azijn, de laurierblaadjes, peper, zout en nootmuskaat erbij. Laat onder een deksel zachtjes gaar koken.
4. Laat wat afkoelen, meng het gehakt erbij en doe in beboterde bakvormpjes. Zet 25 minuten bij het vlees in de oven.
5. Bak intussen de aardappelblokjes mals in boter, breng op smaak met peper en zout en doe er de peterselie en de aangebakken spekblokjes bij.
6. Haal het vlees uit de pan, zeef de saus. Bind lichtjes met 1 eetlepel instantroux en een klontje koude boter.
7. Schik op warme borden zoals op de foto. Garneer met de gefrituurde uiringen en takjes tuingroen.