Getty Images
Deze linzensoep is makkelijk te maken en heerlijk kruidig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram rode linzen
- 1 venkel
- 1 prei
- stuk knolselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 4 takjes koriander
- 4 sprieten bieslook
- 75 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Was de linzen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in repen, de prei in ringen en de knolselderij en wortel in blokjes.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Halveer de sinaasappel en snijd er 1 dunne plak af. Pers de rest van de sinaasappel uit. Snijd de plak in vieren en houd apart.
- Verwarm de olie in een soeppan en smoor hierin de venkel en de prei zacht.
- Voeg de rest van de groente, de linzen, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de linzen in 15 - 20 minuten gaar.
- Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Pureer eventueel de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Knip de koriander en het bieslook klein boven de yoghurt. Roer dit door elkaar.
- Schep op iedere kom soep een lepel kruidenyoghurt en leg er een partje sinaasappel op.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
30 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum