Meringue met lychees en granaatappel

Getty Images

Deze knapperige meringues voegen smaak én textuur aan het gerecht toe.

Aantal personen 
4 à 6 personen
Bereidingsduur 
1 uur en 5 min

Ingrediënten

  • 8 eiwitten
  • 2 el citroensap
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • 250 g poedersuiker
  • 100 g extra fijne suiker
  • 4 el amandelschilfers
  • 10 à 15 verse lychees
  • 25 cl slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 granaatappel

Bereiding

1. Verwarm een heteluchtoven voor op 140°C. 
2. Klop de eiwitten stijf met het citroensap, de kaneel en een snuifje zout. Voeg de twee soorten suiker toe en blijf kloppen tot de meringue mooi dik en glanzend is.
3. Vul een spuitzak het mengsel en spuit een cirkel van 24 cm diameter op een bakplaat belegd met bakpapier. 4. Zet de meringue in de oven met de ovendeur op een kier en bak deze 45 à 60 minuten. Laat het afkoelen op een taartrooster. 
5. Rooster de amandelschilfers in een droge braadpan. Laat het daarna afkoelen. 
6. Pel de lychees. 
7. Klop de slagroom op met de vanillesuiker. Vul er de meringue mee op en verdeel er de lychees over. Snij de granaatappel in tweeën en haal de pitten eruit. Strooi de pitten over de meringue en werk deze af met de geroosterde amandelschilfers

Auteur 
Bron 
  • Knack Weekend