Geïnspireerd op de Mexicaanse keuken.
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 dunne prei
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 kleine kipfilet
- 1 eetlepel olie
- gerookt paprikapoeder
- 150 gram Mexicaanse groentemix, diepvries
- 1/2 blik tomatenblokjes, zonder zout
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- peper
- 2 volkoren boterhammen
Bereiding
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen, de courgette in blokjes en de ui in snippers.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
5. Fruit de ui kort mee.
6. Voeg de rest van de groente toe met gerookt paprikapoeder, de groentemix, de tomatenblokjes en 250 ml water en breng dit aan de kook.
7. Kook de soep 10 minuten.
8. Spoel de kidneybonen af, voeg ze toe en kook de soep nog 5 minuten.
9. Maak de soep op smaak met peper en serveer er brood bij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum