Miesoep met paksoi of spinazie en garnalen

In deze soep kunnen goed Noorse of IJslandse garnalen worden gebruikt. Deze koken diep roze van kleur en zijn relatief goedkoop. Ze combineren goed met de sterke smaken van sambal en citroensap. Garnalen zijn rijk aan mineralen, vooral calcium, fosfor, magnesium, ijzer, zink en chroom en de vitaminen E, B2, B5, B12 en foliumzuur. Maar ook rijk aan cholesterol. De garnalen in de soep kunnen worden vervangen door een witvis (zoals tilapia, pangasius) - of zalmfilet. Voor niet visliefhebbers is gekookte achterham een goede keuze. 

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 5 dl groentebouillon
  • 100 gram (diepvries, ontdooide) Noorse of IJslandse garnalen
  • 100 gram paksoi of spinazie
  • 50 gram eiermie
  • 50 gram taugé
  • 1 theelepeltje sambal oelek
  • 1 theelepel citroensap
  • zout, peper
  • 1 lente-uitje of 6 sprietjes bieslook