Getty Images
Na een lang, culinair weekend is deze omelet met bosuitjes een welkome afwisseling. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met tomatensalade en volkorenbrood.
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
- 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten.
- Voeg peper en een beetje zout toe.
- Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas door met wat peper en een beetje zout.
- Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
- Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 225 kcal | 520 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram |
Vezels | 1 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum