Omelet met bosuitjes en kaas

Getty Images

Na een lang, culinair weekend is deze omelet met bosuitjes een welkome afwisseling. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met tomatensalade en volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten.
  3. Voeg peper en een beetje zout toe.
  4. Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas door met wat peper en een beetje zout.
  5. Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
  6. Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.

Voedingswaarden per persoon

 ReceptMenu
Energie225 kcal520 kcal
Eiwit15 gram25 gram
Koolhydraten6 gram45 gram
Vet15 gram25 gram
Verzadigd vet5 gram6 gram
Vezels1 gram9 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum