Panna cotta met lychees en mango

Getty Images

Een heerlijk dessert met een Oosterse twist.

Aantal personen 
8 kleine glaasjes

Ingrediënten

  • 5 lychees, gepeld en ontpit
  • 1 mango
  • 300 ml (slag)room
  • 50 gram suiker
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 blaadjes gelatine
  • kneepje citroensap
  • paar blaadjes munt

Bereiding

1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water tot ze zacht zijn.
2. Verwarm in een (saus)pan de room, kokosmelk, suiker en het vanille extract, tegen de kook aan. Laat dit 10 minuten op een zacht vuur staan, zorg dat het niet gaat koken.
3. Pureer de helft van de mango met de lychees. Haal de pan van het vuur en roer het fruit, kneepje citroensap en de gelatine erdoor, tot de gelatine is opgelost. Laat dit afkoelen en schenk het in kleine glaasjes of vormpjes/bakjes naar keuze. Zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
4. Pureer voor het serveren de andere helft van de mango en schenk dit over de panna cotta. Maak af met een paar blaadjes munt.

Auteur 
Bron 
  • Ikook!