Getty Images
Lekker met reepjes kipfilet.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Ca. 150 ml halfvolle melk
- 40 g geraspte belegen 30+ kaas
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Kook de aardappelen in weinig water gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder het zaad en zachte deel. Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd het klein.
- Fruit de ui met het kerriepoeder in de olie glazig.
- Bak de knoflook en de pompoen even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk en wat peper een puree.
- Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
- Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree. Verdeel het kaasmengsel er over.
- Laat het gerecht in ca. 20 minuten bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met reepjes kipfilet uit de grillpan.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram kipfilet
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
700 milligram