Getty Images
Een voedzaam Italiaans recept.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- half bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 volkoren lasagnebladen
- 2 sjalotjes
- 200 gram (kastanje)champignons
- 250 gram kerstomaatjes
- 150 gram rundertartaar
- 100 gram diepvries doperwtjes
- oregano
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum.
- Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove pasta.
- Breng ruim water voor de lasagne aan de kook.
- Maak de sjalotjes, de champignons en de tomaatjes schoon.
- Snijd de sjalotjes in snippers, de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
- Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de tartaar in de andere lepel olijfolie gaar en rul.
- Bak de sjalotjes mee.
- Voeg de champignons en de doperwtjes toe en smoor alles in een paar minuten gaar.
- Maak dit op smaak met peper en wat oregano.
- Verwarm de basilicumpasta in een pannetje en smoor hierin de tomaatjes zacht.
- Leg op 2 borden een lasagnevel en verdeel het vlees-groentemengsel erover.
- Dek dit af met de andere lasagnevellen en schep de kerstomaatjes erover.
Ingrediënten over?
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik de basilicum in een maaltijdsoep met bonen.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Voedingswaarden per persoon
|
|
Energie | 535 kcal |
Vet | 20 gram |
Waarvan verzadigd | 4 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Waarvan suikers | 9 gram |
Vezels | 10 gram |
Eiwit | 35 gram |
Zout | 0,2 gram |
Bron
- Voedingscentrum