Blijft een paar dagen goed
Een salade stop je tegenwoordig in een potje. Hup, de koelkast in en daar blijft die gezonde en slanke maaltijd een paar dagen goed. Handig om mee te nemen naar het werk, of als je een dagje weggaat.
De basisregels
Doe de dressing in de pot, daarop de harde ingrediënten, daarop de zachte ingrediënten en de sla helemaal bovenop.
Nodig voor 1 persoon
voor de dressing
• 2 el honing-thijm-dressing
• 1 el wijnazijn
voor de salade
• 1 friszoete appel
• 75 g maïs uit blik
• 30 g kapperappeltjes
• 50 g spekblokhes
• 40 g geitenkaas
• 5 walnoten
• 35 g veldsla
• wat citroensap
(en met wat gekookte krieltjes maak je er een echte maaltijdsalade van)
Bereiding
Bak de spekjes en laat afkoelen. Appel in blokjes snijden en besprenkel met citroesap. Maak de dressing en giet in de pot. Voeg de rest in de juiste volgorde toe.
Tip
De speciale potten zijn onder meer te koop bij Oil & Vinegar.