Getty Images
Deze frisse salade met savooiekool en sinaasappel staat zo op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepel halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel slasaus (25% olie)
- peper
- stuk savooiekool (ca. 500 gram)
- 2 bosuitjes
- 6 aardappelen
- azijn
- 2 ribkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Pers 1 helft van de sinaasappel uit.
- Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.
- Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat azijn of citroensap.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper en ze in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan en schenk er 75 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.
- Serveer de karbonades met jus en de aardappelen bij de savooiekoolsalade.
Ingrediënten over?
Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum