Spaghetti met bolognesesaus

Getty Images

Lekker hoor! Traditionele spaghetti.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • gedroogde of verse oregano of Italiaanse kruiden
  • 200 gram volkeren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding


    1. Pel de ui en de knoflook en was de bleekselderij en de worteltjes. 
    2. Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
    3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
    4. Fruit de groente 5 minuten mee.
    5. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en kook dit in 15 minuten tot een saus.
    6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    7. Was de basilicum en knip het klein.
    8. Maak de saus op smaak met de basilicum.
    9. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Voedingswaarden

Energie 
660kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum