Getty Images
Een ovenrecept met sperziebonen, aardappelen, gehakt en rozijntjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 600 gram aardappelen
- ca. 100 ml halfvolle melk
- nootmuskaat, peper
- 1 ui
- 2 tomaten
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ eetlepel kerrie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram rundergehakt
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en peper een puree.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Was de rozijnen.
- Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel. Bak het gehakt mee gaar en rul.
- Voeg de tomaten en de rozijnen toe en smoor het enkele minuten.
- Zet de ovengrill op de hoogste stand.
- Schep de sperziebonen in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat er onder de grill een goudgeel korstje op komen.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast.
Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum