Getty Images
Deze spinaziesoep met krokante broodkorstjes is een heerlijk voorgerecht die makkelijk en snel is te bereiden binnen 35 minuten.
voorgerecht bereiding 35 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 g spinazie
1 wit stuk van prei
1 ui
1 stengel bleekselderij
2 geschilde aardappelen
2 l groentebouillon
1 dl room
50 g boter
2 sneden oud brood
Bereidingswijze:
1. Was de prei en de bleekselderij. Pel de ui. Snijd de prei, de bleekselderij, de ui en de aardappelen klein en stoof gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en kook gaar. Voeg de spinazie op het laatste moment toe.
2. Mix de soep glad en meng met een scheutje room. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
3. Dien op met gebakken korstjes bruin brood.
Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische recepten!