Getty Images
Heerlijk vegetarisch recept met paddenstoelen binnen 30 minuten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui of sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel olie
- Mespunt tijm
- 150 gram volkoren tagliatelle
- 2 eetlepels kookroom light
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
- Bak de ui en de knoflook in de olie goudbruin.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
- Voeg peper en wat tijm toe.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de kookroom en kleingesneden peterselie door de paddenstoelen.
- Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel er door.
Menusuggestie
Lekker met (gerookte) tofuplakjes en broccoli.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 (gerookte) tofuplakjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
355kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
50 milligram
Bron
- Voedingscentrum