Getty Images
Een heerlijk vegetarisch gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 2 bosuitjes
- 200 gram tofu
- peper
- 3-4 struikjes witlof
- 200 gram volkoren pasta, bijv. schelpjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 100 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel olie
- 4 takjes peterselie
- tijm
- citroensap
Bereiding
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukken.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de tofu in de hete margarine bruin.
- Roerbak de paddenstoelen en de bosuitjes enkele minuten mee.
- Roer het volkorenmeel met wat van de melk tot een glad papje. Verdun met de rest van de melk.
- Voeg dit al roerend toe aan de tofu en laat dit nog een paar minuten sudderen.
- Verwarm een grillpan. Bestrijk de parten witlof met wat olie.
- Grill de witlof in de grillpan in 4-6 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Maak het gerecht op smaak met wat peper, tijm en een kneepje citroensap.
- Strooi de achtergehouden uienringetjes en de peterselie erover en geef het witlof en de pasta erbij.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum