Uiensoep met witte bonen

Een heerlijke hartige uiensoep

Uiensoep met witte bonen
Getty Images

Een hartige vullende maaltijdsoep mede dankzij de witte bonen.

Aantal personen 
2 personen
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 1 eetlepel vloeibare margarine peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 4 takjes selderij
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  2. Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudgeel.
  3. Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
  4. Giet er onder goed roeren 400 ml water bij met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
  5. Spoel de witte bonen af.
  6. Voeg de witte bonen toe en kook de soep 10 minuten.
  7. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  8. Maak de soep op smaak met de selderij en serveer de geraspte kaas en het brood erbij.

Voedingswaarden

Porties 
2
Energie 
485kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Suiker 
8 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Onverzadigd vet 
6 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum