Getty Images
Deze salade is vol van smaak en klaar in een handomdraai.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 8 blaadjes munt
- 6 aardappelen
- 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
- Maak de venkel schoon. Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
- Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie en het mosterdpoeder.
- Was de munt en knip het klein.
- Meng de helft van de munt, de dressing en de parten sinaasappel door de venkel en zet even apart.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de schnitzels aan beide zijden met peper. Leg de rest van de munt op het vlees en sla de schnitzels dubbel. Zet vast met een prikker.
- Bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar en bruin.
- Serveer de schnitzels en de aardappelen bij de venkelsalade.
Extra informatie
Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Munt:
Wikkel de rest van de munt in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
Materialen
cocktailprikkers
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum