Een heerlijk simpel hoofdgerecht met vis en groentes.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1/2 perssinaasappel
- 1 komkommer
- 8 sprieten bieslook
- azijn
- peper, nootmuskaat
- 200 gram koolvisfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram diepvries erwten
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
2. Was de sinaasappel, rasp wat van de schil en pers de halve sinaasappel uit.
3. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
4. Was de bieslook en knip het klein.
5. Maak van de komkommer met de bieslook, wat azijn en peper een salade en zet apart.
6. Snijd de visfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en druppel er wat sinaasappelsap over.
7. Verwarm de margarine en bak hierin de blokjes vis voorzichtig.
8. Voeg de doperwtjes toe met de rest van het sinaasappelsap en de geraspte schil en laat dit in een paar minuten gaar worden.
9. Breng de melk aan de kook.
10. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
11. Geef de aardappelpuree en de komkommersalade bij de vis met doperwtjes.
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Halve sinaasappel:
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze door een rauwkostsalade of door de yoghurt.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum