Getty Images
Hoog op smaak, bomvol groente
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 (oude) volkoren boterham
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- ½ kleine rode paprika
- chilipoeder
- 1 ui
- 100 gram wortelen
- 200 gram broccoli
- 100 gram doperwten (diepvries of vers)
- 250 gram visfilet (bijv. schelvis, pangasius, tilapia)
- ½ bruin stokbrood
Bereiding
- Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
- Week het brood in 1 eetlepel water, 1 eetlepel tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie.
- Pel de knoflook.
- Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd het stuk paprika in stukjes.
- Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper, de paprika en wat chilipoeder met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
- Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met wat chilipoeder en pers een teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje chilipoeder.
- Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
- Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum