Vissoep met rouille

Getty Images

Hoog op smaak, bomvol groente

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ kleine rode paprika
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • 100 gram wortelen
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 250 gram visfilet (bijv. schelvis, pangasius, tilapia)
  • ½ bruin stokbrood

Bereiding

  • Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
  • Week het brood in 1 eetlepel water, 1 eetlepel tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie.
  • Pel de knoflook.
  • Verwijder van de peper de pitjes.
  • Snijd het stuk paprika in stukjes.
  • Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper, de paprika en wat chilipoeder met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
  • Maak de rest van de groente schoon.
  • Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
  • Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met wat chilipoeder en pers een teentje knoflook er boven uit.
  • Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
  • Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje chilipoeder.
  • Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum