Getty Images
Een heerlijk vegetarisch lunchgerecht. Uiteraard ook te gebruiken als lichte maaltijd
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 bosuitje
- 1 rode puntpaprika
- 1 tomaat
- 1 theelepel gemengde kruiden zoals picadillo of caribbean of komijnzaad
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 klein blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 125 gram)
- 2 medium volkoren wraps
- 40 gram verse geitenkaas
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bosui in ringen, de paprika in blokjes en de tomaat in stukjes.
- Fruit de rode ui en de bosui met het kruidenmengsel en wat peper in de margarine.
- Smoor de paprika en tomaat kort mee.
- Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze goed uitlekken.
- Schep de zwarte bonen door het groentemengsel en verdeel dit over de 2 wraps.
- Verdeel de geitenkaas erover.
- Rol of vouw de wraps op. Eet ze warm of koud.
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Suiker
6 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
700 milligram
Bron
- Voedingscentrum