Wrap met zwarte bonen en geitenkaas

wrap met zwarte bonen
Getty Images

Een heerlijk vegetarisch lunchgerecht. Uiteraard ook te gebruiken als lichte maaltijd

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 bosuitje
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel gemengde kruiden zoals picadillo of caribbean of komijnzaad
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 klein blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 125 gram)
  • 2 medium volkoren wraps
  • 40 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bosui in ringen, de paprika in blokjes en de tomaat in stukjes.
  2. Fruit de rode ui en de bosui met het kruidenmengsel en wat peper in de margarine.
  3. Smoor de paprika en tomaat kort mee.
  4. Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze goed uitlekken.
  5. Schep de zwarte bonen door het groentemengsel en verdeel dit over de 2 wraps.
  6. Verdeel de geitenkaas erover.
  7. Rol of vouw de wraps op. Eet ze warm of koud.

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
50 gram
Suiker 
6 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum