Menu met Deens vruchtentoetje.
Ingrediënten
2 plakjes ontbijtspek
1 bosuitje
2 takjes peterselie
1 teentje knoflook
250 gram kleine champignons
1 dl droge witte wijn
4 sneetjes bruin stokbrood
Bereiding
- Snijd het ontbijtspek klein.
- Was het bosuitje en de peterselie.
- Snijd de bosui in ringen en knip de peterselie klein.
- Bak het spek in een droge koekenpan op laag vuur langzaam uit.
- Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Voeg de ui en de peterselie toe aan het spek en pers het teentje knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
- Voeg de champignons toe met de wijn en wat peper.
- Laat dit enkele minuten doorkoken tot er wat wijn is verdampt.
- Doe de champignons met het vocht in 2 schaaltjes en geef er stokbrood bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht eendenborst in portsaus, wortel met selderij en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 145 kcal | |
Eiwit | 9 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 3 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum