Getty Images
De kroon op het weekend.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 0 tot 15 minuten
Ingrediënten:
1 ei
200 gram spinazie
1 sjalotje
¾ eetlepel vloeibare margarine
3 dl groentebouillon
Bereidingswijze:
1. Kook het ei in 9 minuten hard.
2. Was de spinazie.
3. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
4. Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
5. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
6. Giet er de bouillon bij en kook de spinazie in een paar minuten gaar.
7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
8. Pel het ei en hak het klein.
9. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi het gehakte ei er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 95 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 2 gram | |
Vet | 7 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum