Zondag voorgerecht: Spinaziesoep

Getty Images

De kroon op het weekend.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 0 tot 15 minuten

Ingrediënten:

1 ei 
200 gram spinazie 
1 sjalotje 
¾ eetlepel vloeibare margarine 
3 dl groentebouillon

Bereidingswijze:

1. Kook het ei in 9 minuten hard.
2. Was de spinazie.
3. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
4. Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
5. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
6. Giet er de bouillon bij en kook de spinazie in een paar minuten gaar.
7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
8. Pel het ei en hak het klein.
9. Verdeel de soep over 2 kommen en strooi het gehakte ei er over.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 95 kcal
  399 kj
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 2 gram
Vet 7 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum