Sloppy Joes

Sloppy Joes
Getty Images

Een heerlijk broodje met gehakt in een lekkere tomatensaus dat in het begin van de 20e eeuw in de Verenigde Staten werd bedacht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 10 sprieten bieslook
  • Azijn
  • Peper, paprikapoeder
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 4 volkoren of bruine broodjes

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften in plakken.
  3. Was de bieslook en knip het klein.
  4. Maak van de komkommer met bieslook, azijn en peper een salade en zet apart.
  5. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
  6. Bak het gehakt in de hete margarine in een braadpan gaar en rul.
  7. Bak de ui, bleekselderij en paprika een paar minuten mee.
  8. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes en wat peper en paprikapoeder toe. Laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen.
  9. Snijd een klein kapje van de broodjes en schenk de gehaktsaus over de broodjes. Leg het kapje erop en geef de komkommersalade erbij.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Cholesterol 
0 milligram
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Suiker 
15 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum