Getty Images
Een heerlijk broodje met gehakt in een lekkere tomatensaus dat in het begin van de 20e eeuw in de Verenigde Staten werd bedacht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 groene paprika
- 10 sprieten bieslook
- Azijn
- Peper, paprikapoeder
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 4 volkoren of bruine broodjes
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Maak van de komkommer met bieslook, azijn en peper een salade en zet apart.
- Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
- Bak het gehakt in de hete margarine in een braadpan gaar en rul.
- Bak de ui, bleekselderij en paprika een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes en wat peper en paprikapoeder toe. Laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen.
- Snijd een klein kapje van de broodjes en schenk de gehaktsaus over de broodjes. Leg het kapje erop en geef de komkommersalade erbij.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Cholesterol
0 milligram
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Suiker
15 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2 milligram
Bron
- Voedingscentrum