Zaterdag: Witte bonenchili , gepocheerde perzik met amandeltjes

Getty Images

Een echte start voor een heerlijk weekend de witte bonenchili. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en mag op de balansdag! De bereidingstijd ligt rond de 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 200 doorregen varkensvlees, bijvoorbeeld schouderkarbonade.
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn ( djinten)
  • 1 eetlepel jalapenopeper
  • 1/2 blik gepelde tomaten ( ca. 200 gram )

Bereiding

1. Snij het vlees in blokjes.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Bak het vlees in de hete olie bruin.
4. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
5. Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de jalapepopepers en de gepelde tomaten toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
6. Meng er de uitgelekte witte bonen door en warm ze mee.
7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
8. Snid de limoen in partjes.
9. Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.

Menusuggestie

Lekker met paprikasalade.

Hiervoor heb je nodig....
* 2 paprika's
* 1 eetlepel peterselie
* Azijn

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Menu
Energie
390 kcal
410 kcal
Eiwit
30 gram
35 gram
Koolhydraten
30 gram
30 gram
Vet15 gram
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
3 gram
Vezels
15 gram
15 gram

  Eet smakelijk!   

            

 

 


Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum