Een echte start voor een heerlijk weekend de witte bonenchili. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en mag op de balansdag! De bereidingstijd ligt rond de 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 200 doorregen varkensvlees, bijvoorbeeld schouderkarbonade.
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 3 theelepels gemalen komijn ( djinten)
- 1 eetlepel jalapenopeper
- 1/2 blik gepelde tomaten ( ca. 200 gram )
Bereiding
1. Snij het vlees in blokjes.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Bak het vlees in de hete olie bruin.
4. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
5. Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de jalapepopepers en de gepelde tomaten toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
6. Meng er de uitgelekte witte bonen door en warm ze mee.
7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
8. Snid de limoen in partjes.
9. Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.
Menusuggestie
Lekker met paprikasalade.
Hiervoor heb je nodig....
* 2 paprika's
* 1 eetlepel peterselie
* Azijn
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 390 kcal | 410 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 30 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 15 gram | 15 gram |
Eet smakelijk!
- Voedingscentrum